Nieuws

Lees hier actueel nieuws uit de kinderopvang.

Kinderopvang mag nog twee jaar extra personeel zonder diploma inzetten

Geschreven door Danique Beijer

Leestijd 1 minuut

20 februari 2024, 14:00

Kinderopvangorganisaties kunnen voorlopig nog medewerkers zonder diploma inzetten. Demissionair minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) wil de huidige regeling die dat mogelijk maakt verlengen tot medio 2026.

Lees verder onder de advertentie

Normaal gesproken mag in de kinderopvang maximaal één op de drie medewerkers op een groep nog geen diploma hebben. Maar de branche heeft te maken met grote tekorten en hoge werkdruk.

Lees ook: Krapte kinderopvang zet kinderwens onder druk

Versoepeling regels

Daarom besloot toenmalig staatssecretaris Dennis Wiersma eind 2021 de personeelsregels in de branche te versoepelen. Sindsdien mag de helft in plaats van één op de drie medewerkers op een groep geen diploma hebben.

Lees verder onder de advertentie

Ook interessant: Drie op tien ouders met kinderen op opvang willen geen gratis opvang

Personeel zonder diploma

De oorspronkelijke regeling zou in eerste instantie een halfjaar van kracht zijn. Maar de tekorten in de kinderopvang bleven groot, dus de regel is al eens met twee jaar verlengd. Nu wil Van Gennip er dus nog eens twee jaar aan vastplakken. Uit onderzoek is niet gebleken dat de kwaliteit van de kinderopvang onder de regeling lijdt.

bron: https://www.oudersvannu.nl/voor-ouders/kinderopvang-mag-nog-twee-jaar-extra-personeel-zonder-diploma-inzetten~e2d16df?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.